Bir Metrekare İnşaatın Maliyeti 25 Bin Lirayı Geçti

Bir Metrekare İnşaatın Maliyeti 25 Bin Lirayı Geçti

İnşaat metrekare birim fiyatının asgari ücreti geçtiğini ifade eden KİPTAŞ genel müdürü Ali Kurt, "Şu anda asgari ücret 17 bin 2 TL, bir metrekare inşaatın maliyeti 25 bin TL. Artarak da devam ediyor" dedi.

A+A-

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, katıldığı bir yayında kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, söz konusu açıklamasında "2021'in kış aylarına doğru ilk kez inşaat maliyetleri asgari ücretin üstüne çıktı. Kriz o zaman patladı. Şu an geri dönülmez noktaya gidiyoruz" dedi.

"Şu anda asgari ücret 17 bin 2 TL, inşaat maliyetleri 25 bin TL. Artarak da devam ediyor. 1 metrekare inşaatı 25 bin TL'ye mal ediyorsunuz" ifadelerini kullanan Ali Kurt, bir asgari ücretlinin, bir metrekare inşaatı bir ayda alamadığına dikkat çekti. 

Ali Kurt, işin finans maliyetine de değindi ve 1 milyon TL kredi çekildiğinde 120 ayda 4.2 milyon TL olarak geri ödendiğini söyledi. Kurt, "4.2 katı kadar ödüyorsunuz. Faiz oranları bu kadar fahiş. Bunun çözümü ise kamu kaynaklarının öncelikle riskli yapı sahiplerinin fonlanması için kullanılması. Bunun yapılabildiğini seçim vaatlerinde, sosyal konut kampanyalarında gördük. Kamu bankaları bir dönem 0.69 ve 0.90 faizle kampanyalar yaptı bir dönem" diyerek açıklamasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.